fbpx

DIT LOKALE TEATER

Syddjurs Egnsteater er det professionelle teater med fantasifulde og sanselige oplevelser for børn og unge i Syddjurs kommune . Vi viser 2-3 egne forestillinger om året samt en række gæstespil, både i vores teatersal på KulturHotellet i Rønde, ligesom vi kommer ud på skoler og institutioner i hele kommunen.

Vi tager vores publikum alvorligt og møder dem der, hvor de er i livet med vedkommende og inspirerende forestillinger. Gennem bevægende dramatik hvor skuespil, scenografi, musik, lyd og lys tilsammen giver en sanselig helhedsoplevelse skaber vi scenekunst, der bevæger publikum.

Som Egnsteater i Syddjurs Kommune, graver vi de historier frem, der findes i Djurslands muld, og laver gedigen dramatik deraf. På den måde markedsfører vi Djursland som en kulturel faktor både i resten af Danmark og i udlandet.

Foruden teaterforestillinger byder Syddjurs Egnsteater på en række andre aktiviteter for børn, unge og deres voksne. Blandt andet ferieaktiviteter hvor børn og unge selv kan deltage aktivt på værksteder og i teaterlegestuer. For skolebørn fra 3. – 10. klasse er der mulighed for at gå på teaterskole en gang ugentligt. Vi afvikler også workshops, der styrker elevernes evne til at præstere og føle sig sikker i egen krop. Desuden har vi VærelZe 313, et crew af egnens unge, der planlægger og afvikler kulturarrangementer for andre unge.