DSC_2033Syddjurs egnsteater er det lokale professionelle teater i Syddjurs kommune som primært producerer forestillinger for børn og unge.

Teatret ønsker med sine forestillinger at tage sit publikum alvorligt, at møde publikum der hvor de er i livet.

Teatret ønsker at underholde og udfordre publikum ved at præsentere vedkommende og inspirerende forestillinger.

Som lokalt egnsteater ønsker vi at være tilstede for børn og unge i Syddjurs kommune, samt at markedsføre Djursland som en kulturel faktor i det øvrige Danmark, og i udlandet.

Som Egnsteater i Syddjurs kommune, ønsker teatret at benytte sig af de historier, der findes i Djurslands muld. At grave dem frem og undersøge mulighederne for at skabe dramatik, der kan spilles på scenen.

Det har blandt andet ført til et fire-årigt projekt “Hjerterum”, med start i 2014 og finale i 2017. Projektet består af trilogien: Livets Blå Tone, Livets Blå Bølge og  Den Blå Tid samt en samlende totalteateroplevelse Tro, håb og kærlighed. Inspirationen til ” Hjerterum” kommer fra det lokale miljø, som forgrener sig ud i verden. Hjerterumsprojektet er i samarbejde med Teaterhuset Filuren i Århus samt Nord Trøndelag Teater i Nordnorge. I samarbejdet indgår desuden museerne: Herregårdsmuseet Gl. Estrup, Fregatten Jylland, Søfartsmuseet i Flensborg, Frøslevlejren samt Falstadsenteret i Norge.
Læs mere om projektet her.

Syddjurs Egnsteaters forestillinger er kendetegnende ved bevægende dramatik hvor skuespil, scenografi, musik, lys og lyd giver en æstetisk helhedsoplevelse.

Dette kendetegner i høj grad teatrets dukkeforestillinger. Hvert andet år producerer teatret en bearbejdning af et Asbjørnsen og Moe eventyr. Forestillingerne er med både skuespillere og dukker og viser en magisk verden, med prinsesser og trolde, hvor alt kan ske. Vi samarbejder med scenograf Niels Secher, der skaber fantastiske dukker og scenografi.

hege

Teaterleder Hege Eugine Tokle