top of page

Vi søger ny Teaterleder/kunstnerisk leder

Syddjurs Egnsteater og visionerne

Syddjurs Egnsteater er det lokale børne-, ungdoms- og voksenteater i Syddjurs Kommune og har været egnsteater siden 2009. Vi er forankret i det lokale, såvel gennem de historier, som vi formidler samt de samarbejder og arrangementer, vi laver. Syddjurs Egnsteater har et tæt samarbejde med kommunen og er løbende optaget af at spille ind i kommunens kulturelle visioner og strategiske udvikling.

 

Til daglig holder vi til på Kulturhotellet i Rønde, som vi deler med Kulturskolen Syddjurs og en række lokale kulturaktører og foreninger. Udover egne forestillinger har vi besøg af en række gæstespil, som vi præsenterer for kommunens skoler og familier både på Kulturhotellet i Rønde, på skoler og i institutioner i hele kommunen. Foruden teaterforestillinger tilbyder vi teatersommerskole, teaterundervisning, workshops med forskellige temaer og deltager i lokale festivaler og netværk.

 

Vi søger en teaterleder/kunstnerisk leder, der vil engagere sig i fortsat at udvikle kvaliteten af teatrets forestillinger og andre kunstneriske aktiviteter, og som vil styrke Syddjurs Egnsteaters synlighed lokalt, regionalt og nationalt.

Som teaterleder/kunstnerisk leder skal du realisere teatrets vision og strategi og i samarbejde med bestyrelsen og den administrative leder være den drivende kraft i de kommende forhandlinger om fornyelse af egnsteateraftale. 

Syddjurs Egnsteater er ét af landets mindste egnsteatre med 3½ fastansatte medarbejdere. Læs mere om organisationen på  https://www.syddjursegnsteater.dk/organisation

 

Det, vi leder efter

Du har stor kunstnerisk erfaring og er kunstnerisk visionær. Du har erfaring med ledelse af et teater og/eller scenekunstneriske projekter. Du er en opmærksom og involverende leder både kunstnerisk og i forhold til personalet. Du har et nysgerrigt engagement ift. lokalområdet og -befolkningen. Du er opsøgende og ser potentialerne i tværkunstneriske og tværsektorielle samarbejder lokalt, nationalt og internationalt.

Af hensyn til såvel teatrets økonomi og den kunstneriske integritet forventer vi, at du indgår kunstnerisk i teatrets egenproduktioner.

Du kommer til at arbejde i et tæt parløb med teatrets administrative leder og forventes at have god forståelse for de administrative og ledelsesmæssige aspekter af teaterdriften.

Vi forventer ikke, at stillingen kan varetages fra distancen. 

Kort fortalt skal den kommende kunstneriske leder/teaterleder:

  • Besidde en klar kunstnerisk nerve og have tydelige ambitioner med teatrets videre strategiske og kunstneriske virke.

  • Stå i spidsen for teatret både indadtil og udadtil.

  • Være både udviklingsorienteret og driftssikker.

  • Være nysgerrig på nye formater og nye måder at skabe og vise scenekunst på.

  • Være risikovillig i kunstneriske processer og produktioner.

  • Være god til at udvikle og pleje relationer og netværk, både politisk, teaterfagligt og i forhold til samarbejdspartnere.

  • Have erfaringer og kompetencer inden for fundraising.

  • Have det overordnede økonomiske og administrative ansvar i samspil med den administrative leder.

 

Vi tilbyder

Muligheden for at træde ind som leder i et velbesøgt egnsteater og gennem et tæt parløb med en garvet og kompetent administrativ leder at sætte dit kunstneriske aftryk.  

 

Med hjælp fra teatrets fastansatte pr-medarbejder, projektassistenten samt forskellige projektansatte medarbejdere vil du kunne sætte dit eget kunstneriske præg på Syddjurs Egnsteater og være med til at gentænke teatrets position på det scenekunstneriske landkort. 

 

Vi glæder os meget til at læse din ansøgning og dine visioner for fremtiden for Syddjurs Egnsteater. 

 

Ansøgningsfrist: 09.03.2023

 

Ansættelsesstart: Snarest muligt

 

Samtaler: 14.03.2023 og evt. 2. runde d.23.03.2023

 

Ansøgninger sendes til:  formand@syddjursegnsteater.dk

Eventuelle spørgsmål kan stiles til samme mail. 

Vi forbeholder os ret til at indhente referencer efter aftale med kandidaterne.

Ansættelsesudvalget består af forpersonen, næstforperson samt et bestyrelsesmedlem med scenekunstnerisk og kulturpolitisk erfaring. Til første samtale vil teatrets administrative leder også være til stede.

 

Løn og ansættelsesforhold:

Løn og ansættelsesvilkår iht. individuel kontrakt. Stillingen er normeret til 37 timer - til tider ujævnt fordelt, jf. almindelig teaterdrift. Teaterlederen refererer til teatrets bestyrelse. 

Ansættelsen sker på en tidsbegrænset ansættelse, som følger egnsteateraftalen, med mulighed for forlængelse.  Læs mere om Syddjurs Egnsteater på https://www.syddjursegnsteater.dk/organisation

IMG20221121104827 (1).jpg
bottom of page