top of page

Farvel Fugl

Wunchmachine

Alder: 5 - 12 år
Varighed: 60 min.

Publikum mødes ved kirkegården, her bliver de taget imod af graveren som giver alle hovedtelefoner og imens de følger efter hende ind på kirkegården begynder lydene af virkeligheden at forstærkes, først lyden af fødder der går på grus, så fuglene. De bliver bedt om at holde fast i et reb. I langsomt tempo bevæger gruppen sig af sted, indtil de pludselig bliver afbrudt af en vred pige i en gul regnjakke der råber ”hvorfor skal det være sådan her". En interaktiv teaterrejse der tilpasses kirkegårde, hvor en lydvandring blandes med møder med forskellige karakterer der enten har brug for hjælp fra børnene eller inviterer dem til at deltage i forskellige ritualer.

 

FARVEL FUGL er en interaktiv teaterrejse på den lokale kirkegård, hvor en lydvandring blandes med møder med forskellige karakterer der enten har brug for hjælp fra børnene eller inviterer dem til at deltage i forskellige ritualer. Forestillingen slutter af med grav- saftevand og et åbent rum til at dele børnenes oplevelser med kirkegårde og afsked.

Ideen med forestillingen er at adressere og give plads til, hvordan vi siger farvel, og har gjort det op igennem historien. Samtidig præsenterer forestillingen nysgerrigt børnene for den lokale kirkegård, hvor de måske kender mennesker, der er begravet, og giver dem nye briller at opleve stedet igennem.


FARVEL FUGL spilles i kirker i Syddjurs Kommune i samarbejde med SkoleKirke Syddjurs.

 


Foto: Sune Hede

 

Kreditering 

Medvirkende: Helga Rosenfeldt-Olsen, Alaya Riefensthal

Producent: Wunschmachine

Komponist: Thoranna Björnsdottir

Dramatiker, forfatter: Helga Rosenfeldt-Olsen & Alaya Riefensthal

Instruktør: Helga Rosenfeldt-Olsen

Scenograf: Alaya Riefensthal

Lyddesigner: Thoranna Björnsdottir

Dramaturgisk konsulent: Jesper Riefensthal

Dokumentarist: Ida Marie Gedbjerg

Lydmix: Sune Hede

Foto: Sune Hede

Pædagogisk konsulent og Certificeret sorg og kriseterapeut: Annette Hentrich

Konsulentbistand: Landsforeningen Liv&Død

Tekst: Folkesangens Fugl – folkeeventyr af H.C. Andersen


Stemmerne i lydvandringen: Anne-Sofie Kristensen, Christina Bohmann, Jesper Riefensthal, Selma Rosenfeldt-Olsen, Birthe Rosenfeldt, Sune Hede, Lua, Buster, Hedvig, Carlo, Åge, Uma, Eigil & børnehaveklassen fra Karise skole 2020.

 


bottom of page