top of page

Teater lige om hjørnet

Ny teaterfestival i hele Syddjurs Kommune 10-13. juni 2022

I juni måned blænder vi op for en helt ny festival i Syddjurs. Teater lige om hjørnet er skabt af professionelle teaterfolk, der alle er bosat i kommunen. 9 teatre kommer ud til publikum LIGE OM HJØRNET; i forsamlingshuse, skoler, højskoler, biografer, på gader og pladser i landsbyer og til de større byer i Syddjurs. Programmet indeholder forestillinger af mange forskellige slags for alle aldre og der bliver teater både inde og ude.

Teater lige om hjørnet har et væld af samarbejdspartnere rundt omkring i kommunen både blandt institutioner, kulturaktører og frivillige foreninger. Festivalen har forestillinger både på de faste scener og helt lokalt. Teater lige om hjørnet vil nemlig møde sit publikum lige der, hvor de er – måske også et publikum, der ikke lige vidste, at teater var noget for dem.

Program for Teater lige om hjørnet

Det fulde program med spillesteder og -tider findes her (og som almindelig pdf her)


Festivalen tilbyder teater i skræddersyede formater til det konkrete spillested og publikum:
Der er historien om Mayaindianernes to skabelsesguder, som gennem leg skabte liv, lys, bjerge, skove, dyr og mennesker. Klovneforestillingen om det at se STORT på det at være lille. Kyllings mange opdagelser på Bondegården og ved stranden. Tabuer, som kommer under en kærlig behandling ved brug af forumteater, hvor du bliver inviteret med til at sige din mening. En herlig Cabaret for unge om magt og demokrati, taget lige ud af det gamle Grækenland. Til Byfesten eller plejecenteret møder vi de festlige bakkesangerinder i en forestilling, hvor man gerne må synge med og holde i hånd. Myrens fortælling, hvor du i vandringsforestillingen bruger dine egne sanser sammen med familien eller bedsteforældrene. Komisk og crazy gadeteater om fristelser, grådige vaner og appetit på livet, når Rødhætte får sin sag for med Ulven. Og ikke mindst den satiriske kabaret om Danmarks ”nye adel”, Gullaschbaronerne fra 1. Verdenskrig med paralleller til nutidens spekulanter og økonomiske svindlere.

Det samlede program behandler topaktuelle emner som biodiversitet, forbrug, bæredygtige lokalsamfund,
fællesskab, sundhed og trivsel, ansvar, frihed og demokrati. 

 

Billetter til alle forestillinger kan købes på go-syddjurs.dk.

Logo Teater lige om hjørnet red.png

TEATER LIGE OM HJØRNET er en bæredygtig festival, og publikum opfordres derfor til at arrangere samkørsel via go-more eller lignende.

Hvem står bag

De 9 involverede teatre har dannet et partnerskab med en styregruppe. Styregruppen består af Birgitte Holt Nielsen fra Teater & Operakompagniet Figaros i Halling, Elisebeth Hübener fra Syddjurs Egnsteater og Nynne Karen Nørlund Steenild fra Teater Udsyn i Rønde. Øvrige medvirkende teatre er : Badut (Vrinners), Secret Hotel (Bogens), Teatret Beagle (Grobund/Ebeltoft), Teater Prisme (Feldballe), Teatro Sol del Rio 32 (Ebeltoft) og Teater TABU (Rønde).

Festivalen er støttet af Syddjurs Kommunes Kulturpulje og Bosætningspuljen.

KONTAKTPERSONER

Tovholder for festivalen: Birgitte Holt Nielsen (birgitte@figaros.dk/ 5191 8610)

bottom of page