top of page
Bølgebryder

“Ikke kommer over? Du er lige så idiotisk som alle andre. Der har aldrig været nogen, der troede, at jeg kom over. Men jeg er kommet over hver gang, jeg har prøvet noget, og det bliver jeg ved med.”

– Jenny Kammersgaard


Sådan svarer Jenny Kammersgaard journalist Niels Anesen en af de første gange de mødes og hun fortæller at hun vil svømme over Kattegat. Hun er fuldstændig sikker på at hun kan. Hun er ikke skabt som andre og bliver ikke træt. Hun mærker ikke kulden. Og hun kan blive ved i det uendelige. Jenny svømmede over Kattegat den 7. august 1937.


Turen varede 29 timer og pga. den stærke strøm i Kattegat var distancen over 90 km. Jenny lærte først at svømme som 15-årig og allerede da hun var 19 år, krydsede hun Kattegat.

 

Jennys historie er særlig. Når vi hører om hendes bedrifter bliver vi bjergtaget af hendes styrke, stædighed og mod. Derfor drømmer Syddjurs Egnsteater om at alle små piger og drenge skal kende Jennys historie.

 

I forestillingen Bølgebryder fortæller Syddjurs Egnsteater Jennys historie, og hvordan hun var med til at ændre samfundets syn på hvad mennesker og ikke mindst kvinder kunne udrette. Det kan være svært at forstå hvor vild en bedrift det er at svømme i mere end et døgn i mørkt og koldt vand, midt på det åbne hav. Bedriften er stadig vild i dag, men Jenny gjorde det i en tid hvor vejrudsigter, våddragter og energigel ikke fandtes, og hvor eliteidræt var bandlyst for kvinder.

 

Oplev den utrolige historie om Jenny Kammersgaard, der i 1937 trodsede alle odds og svømmede over Kattegat. Skuespiller Ulla Vejby, kendt fra tv-serierne Badehotellet og Sygeplejeskolen, bringer Jennys mod, stædighed og vilje til live i en medrivende solo-forestilling. Jenny tvivlede aldrig på sig selv, men hendes bedrift var ikke uden udfordringer. I Fortællingen om Jenny forundres vi og gyser over den unge kvinde, der besejrede det kolde vand og den voldsomme strøm. Det er en fortælling, der fanger både børn og voksnes hjerter.KREDITERING

TURNÉINFO


12.04.24. Kl. 14.

Molsværket


13.04.25. Kl. 14.

Byens Hus, Mørke


14.04.25. Kl. 11.

Kom-Bi


15.04.25. Kl. 14.

Nimtofte Kulturhus


ALDER

7+ år


VARIGHED

45 min.


Bølgebryder

bottom of page