top of page
Hvad drømmer scenekunstnerne om, at en ny scenekunstlov skal indeholde?

19.12.2023

ISCENE

Hvad drømmer scenekunstnerne om, at en ny scenekunstlov skal indeholde?


I december deltog vores teaterleder Marion Vick i et seminar om scenekunstloven, hvor hun blev interviewet af ISCENE. Læs mere herunder.


Hvis scenekunstnerne må ønske sig hvad som helst af en ny scenekunstlov, så skal der ikke bare justeres på den nuværende, men i stedet skal hele feltet og måden, vi i Danmark støtter scenekunst på, gentænkes. Det var en af pointerne, da Performing Arts Platform i samarbejde med Dramaturgi i begyndelsen af december afholdt seminar om netop scenekunstloven. (...)


BÆREDYGTIGHED ER SVÆRT AT GENNEMSKUE FOR SMÅ KOMPAGNIER

Netop kunstnerisk frihed og bæredygtighed er da også de to emner, der får mest plads i alle dagens diskussioner. Den nuværende scenekunstlov har ingen paragraffer om bæredygtighed. Gruppen af studerende, der har arbejdet med emnet, mener, at ”kulturen skal gå forrest i den bæredygtige udvikling” og at ”der er brug for et mentalitetsskifte”. Marion Vick fra Syddjurs Egnsteater foreslår, at politikerne ser nærmere på de produktionskrav, der er i støtteordningerne. Fx at der fremover stilles krav om færre produktioner, som til gengæld skal have en længere spilleperiode. Mette Aakjær fra Wunderland ønsker sig ”en fælles pulje” med scenografier og kostumer, som kan bruges af flere.

bottom of page