top of page
Marion Vick er ny teaterleder på Syddjurs Egnsteater

02.05.2023

Syddjurs Egnsteater

Marion Vick er ny teaterleder på Syddjurs Egnsteater


”Scenekunsten skal være tilgængelig for alle uanset indkomst, geografisk placering, fysiske og psykiske barrierer.”


TIDLIGERE LEDER AF TEATER APROPOS TILTRÆDER POSTEN SOM TEATERLEDER FOR SYDDJURS EGNSTEATER I RØNDE.


Marion Vick har gennem de sidste 12 år været med til at skabe stærke, aktuelle og rørende teaterforestillinger i Teater Apropos, hvor hun siden 2015 har været leder. Hun er ikke et helt ukendt ansigt på Syddjurs Egnsteater, da hun har samarbejdet med teatret i forbindelse med co-produktionen af forestillingen TYVETYVE under Coronakrisen. Hun kender derfor allerede lidt til stedet og til sine nye kolleger:


”Under dagbogsprojektet blev jeg bjergtaget af Syddjurs med den smukke natur og den varme, jeg blev mødt af i samarbejdet med egnsteatret og de øvrige kulturinstitutioner. Jeg glæder mig til at lære endnu mere om egnsteatret og kommunen.”


TEATERLEDER MED STÆRKE VISIONER

Udvælgelsen af Marion Vick som ny teaterleder for Syddjurs Egnsteater er foretaget af teatrets bestyrelse, for hvem det blandt andet har været afgørende, at hun har stærke visioner for teatret, erfaring og blik for teatrets rolle i lokalområdet:


”I et stærkt felt af velkvalificerede kandidater er valget faldet på Marion Vick, der kommer med stor erfaring, godt kendskab til vores teater og stærke visioner for, hvor Syddjurs Egnsteater skal hen i de kommende år. I bestyrelsen har vi lagt vægt på at vælge en teaterleder, der har blik for den stærke lokale forankring, et godt udsyn og netværk såvel nationalt som internationalt. Vi er overbeviste om, at Marion Vick er den helt rigtige til at overtage roret og lede teatret mod nye kunstneriske horisonter uden at gå på kompromis med den lokale forankring. Bestyrelsen glæder sig til at se Marion bringe sine erfaringer i spil med respekt for teatrets DNA.”


SCENEKUNST FOR ALLE

Tidligere i sin karriere har Marion Vick bl.a. arbejdet på den internationale festival ILT, Den Danske Scenekunstskole og Egnsteatret Carte Blanche. I dag sidder hun i repræsentantskabet i Statens Kunstfond og er forperson for ASSITEJ Danmark. Hun er meget optaget af menneskene i scenekunstbranchen, både dem, der oplever kunsten og dem, der skaber den.

bottom of page